"

Σύντομα κοντά σας
το e-shop της eyeart!

Καινοτομία
ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΦΑΚΟΙ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΥΔΡΟΓΕΛΗΣ μυωπικοί, υπερμετρωπικοί, αστιγματικοί, πολυεστιακοί ή κερατοκωνικοί
Περισσότερα...
Μόδα
Μοδα
Υγεία
Οφθαλμική υγεία
home Η ΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Τι είναι διαθλαστική χειρουργική

Διαθλαστική χειρουργική

Με τον όρο διαθλαστική χειρουργική ενοούμε όποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση που έχει σκοπό να μηδενίσει ή να ελλατώσει στο ελάχιστο οποιαδήποτε διαθλαστική ανωμαλία. Για τον περισσότερο κόσμο σημαίνει η χειρουργική με το excimer laser. Στην πραγματικότητα υπάρχουν διαφορετικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για διαφορετικές περιπτώσεις. Υπάρχει χειρουργική με υπέρηχους που χρησιμοποιείται για την μονόφθαλμη διόρθωση της πρεσβυωπίας. Σε άλλη μορφή χρησιμοποιείται στη χειρουργική
lasik-eye-surgery-920
 του καταράκτη για την αφαίρεση του κρυσταλοειδή φακού. Το laser  χρησιμοποιείται στην επιφάνεια ή στα πιο βαθιά στρώματα του κερατοειδή για να διαμορφώσει το σχήμα του, έτσι ώστε αφαιρώντας ιστό να διορθώσει την υπάρχουσα μυωπία, υπερμέτρωπία, αστιγματισμό.
Σε μερικές περιπτώσεις μετά από την διαθλαστική χειρουργική, ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί επιπλέον οπτική διόρθωση για να φθάσει στο μέγιστο της οπτικής οξύτητας. Σε αυτές τις περιπτώσει μπορούν να εφαρμοστούν φακοί επαφής για να βελτιώσουν το οπτικό αποτέλεσμα.
Σε τέτοιες περιπτώσεις η μοναδική συνήθως αναστρέψιμη λύση είναι ειδικοί φακοί επαφής που διορθώνουν οποιαδήποτε ανωμαλία έχει προκύψει.
 
KIDS.png