"

Σύντομα κοντά σας
το e-shop της eyeart!

Καινοτομία
ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΦΑΚΟΙ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΥΔΡΟΓΕΛΗΣ μυωπικοί, υπερμετρωπικοί, αστιγματικοί, πολυεστιακοί ή κερατοκωνικοί
Περισσότερα...
Μόδα
Μοδα
Υγεία
Οφθαλμική υγεία
home Η ΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΟΦΘΑΛΜΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΟΦΘΑΛΜΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Οφθαλμικές Προθέσεις - Οδηγίες Χρήσης

Οδηγίες για την σωστή χρήση των οφθαλμικών προθέσεων

1. Η πρόθεση πρέπει να αφαιρείται και να τοποθετείται μόνο όταν χρειάζεται. Το κόλπωμα δεν πρέπει να μένει χωρίς πρόθεση εκτός εάν δοθούν ανάλογες οδηγίες από τον ειδικό ή τον οφθαλμίατρο.

2. Απαγορεύεται η χρήση οινοπνεύματος κατά τον χειρισμό της πρόθεσης διότι καταστρέφει το υλικό.

3. Οι προθέσεις όταν αφαιρούνται πρέπει να συντηρούνται σε φυσιολογικό ορό ή νερό και ακόμη καλύτερα σε υγρά αποστείρωσης σκληρών φακών επαφής.

4. Ο καθαρισμός της επιφάνειας της οφθαλμικής πρόθεσης γίνεται με ειδικά καθαριστικά κατάλληλα για σκληρούς φακούς επαφής.

5. Είναι βασικό να επισκέπτεστε τον εφαρμοστή της πρόθεσής σας μία φορά το εξάμηνο ή μία φορά το χρόνο για έλεγχο της πρόθεσης. Μικρές αλλοιώσεις της εφαρμογής δεν είναι εμφανείς στο χρήστη ή στα κοντινά του πρόσωπα αλλά μπορούν να διαγνωστούν και να διορθωθούν από τον εφαρμοστή.

6. Οι οφθαλμικές προθέσεις από πολυμεθυλμεθακρυλάτο (PMMA) έχουν χρόνο ζωής 5 έως 7 χρόνια. Η αντικατάσταση της πρόθεσης πρέπει να γίνεται σε αυτό το διάστημα για να διασφαλίζεται σωστή εφαρμογή και ομαλή λειτουργία των ιστών που την περιβάλλουν.

Τοποθέτηση σκληροκερατοειδικού φακού ή πρόθεσης

- Με το δεξί χέρι κατεβάζουμε το κάτω βλέφαρο

-Με το αριστερό χέρι ανεβάζουμε το πάνω βλέφαρο

-Κρατάμε το φακό με τον δείκτη και αντίχειρα του δεξιού χεριού, με την τελια προς την επάνω μεριά, και περνάμε το πάνω μέρος του φακού κάτω απο το πάνω βλέφαρο, πιέζοντας το.

-Μετά κρατάμε τον φακό με τον δείκτη του δεξιού χεριού στη θέση που τον βάλαμε και με το αριστερό χέρι τραβάμε το κάτω βλέφαρο για νε περάσει η κάτω μεριά του φακού μέσα στο κάτω βλέφαρο. 

Αφαίρεση σκληροκερατοειδικού φακού ή πρόθεσης

1ος τρόπος
-Κρατάμε με το αριστερό χέρι το πάνω βλέφαρο και κοιτάμε ψηλά.
-Με το δείκτη του δεξιού χεριού τραβάμε το κάτω βλέφαρο προς τα κάτω απο την μεριά της μύτης και το γλιστράμε προς τον κρόταφο μέχρι να βγεί η κάτω πλευρά του φακού ή της πρόθεσης.
-Κοιτάμε προς τα κάτω και βγαίνει ο φακός ή η πρόθεση.
2ος τρόπος
-Βρέχουμε το βεντουζάκι και κρατώντας με το δεξί βεντουζάρουμε τον φακό.
-Σηκώνουμε το κάτω μέρος του φακού απο τον βολβό και κοιτώντας ψηλά γλιστράμε τον φακό προς τα κάτω και έξω απο την βλεφαρική σχισμή.
 
KIDS.png